Skype tehokäyttöön

Palautin tänään ruotsin kokeita. Palautuksen yhteydessä keskustelin kaikkien kanssa  henkilökohtaisesti siitä, miten he olivat valmistautuneet kokeeseen. Osa oli luottanut edellisen illan taktiikkaan, mikä näkyi huonona tuloksena. Mielenkiintoni heräsi kun jututin kaveruksia, joilla oli koe mennyt mukavasti.

” Joo, me opiskeltiin ja luettiin Skypessä. Toinen luki ja suomensi, toinen tarkisti suomennoksen. Näin me kerrattiin tekstit ja tehtävät.”

Niinpä. Näppärä, edullinen keino tehdä yhdessä asioita. Asia ei suinkaan ole uusi. Minua ilahdutti erityisesti se, miten opiskelijat olivat itse hoksanneet hyödyntää Skypeä. Tämän soisi leviävän yleisempään käyttöön kouluasteesta riippumatta.

Olen antanut tukiopetusta Skypellä sekä ohjannut ohjausryhmäni opiskelijoita. Keino se on tämäkin vähentää oman puhelimen käyttöä virkatehtävien hoidossa. 😉

Mainokset
This entry was posted in tvt and tagged , by Susanne Nyman. Bookmark the permalink.

About Susanne Nyman

Ruotsin ja ranskan kielen opettaja Meri-Lapista. Opiskelijoita yläkoulusta ja lukiosta ammattikorkeaan, luokassa sekä etänä ympäri Suomea. Toivottavasti tulevaisuudessa sähköisen materiaalin tehokäyttäjä. Tällä hetkellä tutustun someiluun ja etsin toimivia ratkaisuja kieltenopiskeluun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s