Ohjausryhmän kokous 15.9.2011

Ohjausryhmän kokous 15.9.2011
Ensimmäinen koeviikko

Käsittelimme Ylävaaran Leenan tekemää koontia, johon opettajat olivat itse saaneet ilmoittaa heille parhaiten sopivat koulutuspäivät. Koonnista puuttui muutama osallistuja. He merkitsevät itselleen sopivan koulutuspäivän seuraavan kouluviikon aikana. Koeviikon koulutuksen sisältö on sama koeviikon jokaisena päivänä ja koulutus on osa Osuva-hanketta, jolle ohjausryhmä yrittää antaa lisää näkyvyyttä kummankin hankkeen aikana.

Leena aloittaa koulutuksen opettamalla jokaiselle, miten koulun oman kotisivun voi laittaa Internet-selaimen aloitussivuksi. Koulun kotisivuilla on opettajien tarvitsemat pääohjelmat. Leena kertoo Moodlen ylläpito-osion tärkeimmät asiat ja hän opettaa, miten opettajat voivat itse lisätä opiskelijoita kursseilleen. Hän kertoo myös, miten opettaja voi poistaa oppilaita kurssin loputtua. Lopuksi Leena kertoo, miten Moodlessa voi tehdä varmuuskopion eri kurssiympäristöistä.

Leenan osuuden jälkeen Oikarisen Seija tai Nymanin Susanne kertoo ryhmäytyksestä Moodlessa. He myös opastavat, miten tentin voi siirtää kurssista toiseen. Loppuaika koulutuksesta on varattu opettajien omaan työhön. Opettajat muuttavat kurssiympäristöjä vastaamaan paremmin opetussuunnitelmaa ja he valmistelevat kurssiympäristöt valmiiksi, jotta seuraavassa jaksossa tarvittavat ympäristöt ovat heti käytössä jakson alussa. Susanne ja Seija kartoittavat myös opettajien toiveita toisessa jaksossa toteutettavaan koulutukseen 1. ja 15. marraskuuta.

Kouluun hankitut tietokoneet
Leena on tilannut kouluun 12 keskusyksikköä ja 12 näyttöä. Nämä koneet sijoitetaan tai on jo sijoitettu tiloihin 126, 133, 135, 142, 205, 215, 217, 307, 312, 322, 403 ja 408.

Alustava hankintasuunnitelma kouluun tilattavista tietokoneista
Ohjausryhmä arvioi, että hankerahasta voi hankkia yhteensä 37 uutta tietokonetta. Lisäksi on varattava hieman rahaa tulostimiin ja muihin tarvittaviin laitteisiin. Näistä koneista 24 sijoitetaan uuteen atk-luokkaan, jolloin lopun 13 koneen käyttö jakautuisi työhuoneisiin ja muihin tiloihin, jonne on tietokoneelle tarvetta. Jos ohjausryhmä varaa 7 konetta työhuoneisiin, on niistä kolme sijoitettava tiloihin 308, 309 sekä 315. Tällöin jää vielä 4 konetta sijoitettavaksi opettajakunnan toiveiden mukaisesti työtiloihin. Opettajakunnan on hyvä kokoontua keskustelemaan vielä loppujen kuuden koneen sijoittamisesta. Susanne etsii keskustelulle sopivan ajankohdan.

Tilan 110 suunnitelu
Ohjausryhmä suunnittelee tilan 110 siten, että se voi toimia atk-luokkana. Ohjausryhmä pitää suunnittelukokouksen asiasta 20.9.

Opettajanhuoneen rauhoittaminen
Opettajien kahvitila ja suurempi oleskelutila rauhoitetaan tietokoneilta. Tietokoneet ovat käytössä työtiloissa.

Mainokset
This entry was posted in kokous, tvt by Susanne Nyman. Bookmark the permalink.

About Susanne Nyman

Ruotsin ja ranskan kielen opettaja Meri-Lapista. Opiskelijoita yläkoulusta ja lukiosta ammattikorkeaan, luokassa sekä etänä ympäri Suomea. Toivottavasti tulevaisuudessa sähköisen materiaalin tehokäyttäjä. Tällä hetkellä tutustun someiluun ja etsin toimivia ratkaisuja kieltenopiskeluun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s